Ät bra och bli hälsosam

Att träna och röra på sig är otroligt bra, men man måste även se till att man får med sig kosten för att få en sund livsstil. Nu har stjärnkocken Jamie Oliver listat 14 livsmedel som han anser att alla borde ha i sina hem. 

2130623-pasta-spirals-and-tomato-sauce-with-mixed-vegetablesDet finns mängder av läror om hur man bör leva för att må och ta hand om sig på bästa sätt. Det allra bästa är att försöka lyssna på hur ens kropp mår och ge den alla näringsämnen som den behöver, samt att man ser till att kroppen får den motion som krävs. Vad man inte ska vara är att vara rädd för mat utan ha en sund syn på mat. Jamie Oliver har plockat fram sina bästa tips på vad man bör ha hemma för att alltid kunna laga mat som innehåller mycket av det som vi bör få i oss, det är bland annat ägg, sjögräs, ris, räkor, grönsaker, frukt, tofu och fisk. I Artikeln där man kan läsa hans olika exempel står det även förklarat varför dessa livsmedel är så bra. För, ska vi lyckas ändra vår kost är det viktigt att vi vet varför vi ska göra det. Då blir det så otroligt mycket enklare att hålla fast vid våra nya vanor.

Tänk på helheten

Som vi nämnde i ineldningen är det bra att tänka på helheten. Vi har i en tidigare text skrivit om fötternas vikt och hur man får balans i kroppen bara genom att ta hand om fötterna. För vad man ska tänka på är att allt hänger ihop, och när man tänker i dem banorna så kommer man märka att man får ett bättre och starkare liv.

Testa. Vad är det värsta som skulle kunna hända?