Cykla dig till vardagsmotion

Nytt år – nya möjligheter. Är ditt nyårslöfte detta år att ta hand om kroppen bättre? Det är många som vill förbättra sin livsstil och ett nytt år är faktiskt en bra start. Men, för att lyckas med en hälsosammare livsstil gäller det att förändra det “lata”. Bäst är att starta med att föra in vardagsmotion i ditt liv. Som exempel: börja cykla! 

I Stockholm, som under denna vinter har varit klädd av snö och is, är det många som cyklar även under svåra förhållanden enligt Sveriges Radio. Detta är smart eftersom det gör att dessa människor får en bra träning även fast de kanske inte hinner eller kan ta sig till gymmet. Och med tanke på hur många bra cykelbanor det finns samt att det blir allt vanligare med cykelställ från Cykelboxen som gör det lätt att parkera, finns det inte några undanflykter. Dessutom går det att ordna med dubbdäck på cykeln (mer om detta här), så att du inte behöver vara orolig för att det hala ska få dig att fall omkull.

Tips för att lyckas

Om du även tidigare år har varit inställd på att förändra och förbättra ditt liv efter nyårsnatten men utan att lyckas, har vi i detta inlägg även några tips på vad du kan göra för att det ska gå vägen denna gång. För det första bör du tänka på vad du får ut av att förändra ditt beteende. Vill du till exempel börja träna? Förstå då själv varför du vill göra det. Är det för att gå ner i vikt? För att bygga muskler? Eller bara för att vara mer hälsosam? Genom att tänka på varför kan du lättare få fram tydliga mål. En bra sak är även att skriva ner din plan, för att få den så konkret som möjligt. Vikten av delmål är också någonting som är  värt att lyfta. På så vis kan du lättare se dina framgångar. Tänk på att delmål ska vara små! Är ditt mål att få in mer vardagsmotion i ditt liv? Börja med att köpa ett par bra promenadskor eller kanske dubbdäck till din cykel. Lycka till! Fler bra tips för att hålla ditt löfte hittar du i denna artikel från Göteborgs Posten.

????????????????????????????????????????