Fötterna är grunden till en välmående kropp

Wellness handlar om att hela kroppen ska må bra och att vi ska ha en känsla av välbefinnande. Något som är viktigt med tanke på detta är fötterna. Tänk vad mycket de får utstå och vad mycket de ska bära genom hela våra liv. De blir instängda i grova vinterkängor, och när de sedan släpps ut på sommaren så härdas de på vasst grus och hårda underlag vilket gör att den känsliga huden blir tjock och torr. Men för att må riktigt bra bör vi ändra vår syn på fötterna, och ha respekt för dem.

2204601-foot-massageFixa fötterna själv

Med riktigt bra fotvård hemma kan man åstadkomma underverk för fötterna. Många tror inte att de skulle kunna få fina fötter med bra fotvårdsrutiner, och struntar hellre i att det än att gå och få fotvård på salong. Det är synd att fler inte är beredda att lägga tid och pengar på att vårda sina fötter, eftersom de har så enormt viktiga funktioner för oss i livet.

Fötterna är komplexa

Fötterna är mer komplexa än man kanske tror, skriver Gefle Dagblad i en intervju med en så kallad podiater, en fotexpert. Det sitter en hel massa ben och nerver i fötterna som måste fungera för att vi ska klara oss i vardagslivet, och nerverna i fötterna kan påverka hela kroppen.

Eftersom fötterna är så känsliga och har så mycket nerver är det väl investerade pengar att ta hand om dem. Många vet kanske inte hur de ska göra närde vårdar fötterna hemma, men att gå till en fotspecialist kan ge både hjälp med jobbiga åkommor som liktornar, vårtor och sprickor i huden, samtidigt som man kan få tips om hur man ska underhålla fötterna hemma. För ju renare och finare fötterna är, desto friskare är dem, skriver Sydsvenskan. Och då är det ju bra om man kan hitta en egen hemmarutin för att behålla den renhet som fått hos fotvårdaren.

Alla bör få fotvård

Det är även allt fler män som går och får fotvård enligt en artikel i Norrländska Socialdemokraten. Kvinnor är dock fortfarande överrepresenterade eftersom fötter som hela tiden kläms in i små högklackade skor får mer skador och problem och behöver därmed mer hjälp. Men att både män och kvinnor bör behandla sina fotproblem och sedan ta hand om fötterna är något som förhoppningsvis mer och mer blir till en allmän sanning.