I hälsans förtecken

I detta inlägg pratar vi om hälsa, inifrån och ut – wellness som det heter med andra ord – och hur detta kan uppnås, vare sig det kan vara med kost, smarta lösningar eller personlig assistans.

YogaI Värmlands Folkblad kan vi läsa om tolv regler som ska få en att må bättre – för i princip är det bara en själv som kan förändra sitt liv och ta ansvar för att uppnå balans. Det är givetvis inte så enkelt som det kan te sig, bland annat är det oerhört viktigt att börja med att älska sig själv, äta naturnära mat, dricka bra vatten, sova minst 8 timmar per natt, röra sig utomhus varje dag i minst 30 minuter, motionera hjärnan, träna yoga, försöka att leva ett meningsfullt liv och avsluta dåliga relationer, skratta mycket och tänka positivt. Ja det är som sagt lättare sagt ett gjort men samtidigt sanna, bra råd. Att det gäller att äta rätt kan vi även läsa om i SvD där god kost bidrar till mer hälsosamt åldrande – fet fisk, grönsaker, havre, ärtor och bär, kål, ljust kött och baljväxter.

När man bor i en stad kan det ibland kännas väldigt instängt och rörigt, ensamt och stressigt. I DN kan vi läsa om en amerikan som vill få människor att må bra i städer – på ett hållbart sätt. En del av hans idéer handlar om paraplyer under lyktstolpar som fälls ut när det regnar, insektsfarmer ovanför rondeller, grönsaksodlingar i tunnelbanegångar och miniparker.

Hälsa finns där man minst anar det

Wellness är ett ord som inbegriper mycket, det kan variera från att handla om hur kroppen mår bra av träning till hur ens inre mår. Hälsa är en stor del av termen wellness och med det menas inifrån och ut. Bara för att du till exempel har en sjukdom eller ett funktionshinder kan du mycket väl ha hälsa och må bra i själ och hjärta. Det som kan hjälpa en person som kanske inte kan leva sitt liv så som vi ser i reklamer, utan som måste få hjälp och assistans i vardagen, är ett riktigt vård och omsorg –  via www.assistanskompaniet.se/ går det att få exakt sådan hjälp som gör hela vardagen mycket enklare och definitivt en väg till att känna wellness.