När kroppen säger ifrån

adult-1850268_1280Kroppen säger ifrån för att du ska kunna må bra! Om du märker förändringar i ditt mående eller på kroppen, stora eller små, så kan det vara dags att boka in en hälsokontroll.

Det är viktigt att regelbundet kolla upp sin hälsa och speciellt om man märker förändringar i sitt mående, det är aldrig bra att gå och oroa sig över något och inte kolla upp det.

Hörsel och stress

Har du börjat höra sämre, eller tycker du att människor runt omkring dig pratar otydligt? Då är det hög tid att boka ett hörseltest hos https://www.audika.se/boka. Nedsatt hörsel kan bero på olika saker, och det behöver absolut inte vara permanent. Just därför är det så viktigt att kolla upp det om man är orolig. Om man däremot märker att man har svårt att koncentrera sig, tankarna är i ett virrvarr och man har problem att sova så kan det vara stress som påverkar dig. Även här finns hjälp att få. Det är för många svårt att komma bort från stress och det är något som är farligt i längden. Om du stressar mycket under dagarna så är stresshormonerna kvar i hjärnan på kvällen, skriver Svenska Yle, vilket gör det svårt att sova. Att inte sova är ett allvarligt hot mot hälsan, som kan bidra till en rad andra saker som kan påverka hälsan negativt.

Håret och hälsan

Även en sådan liten sak som skillnad på ditt hår kan säga något om sin hälsa, skriver Expressen i en artikel. Om håret där bak är slitet kan det vara tecken på att du sover oroligt och om dina lockar har blivit mindre spänstiga kan det vara så att du genomgår en hormonell förändring. Håravfall kan bero på järnbrist och gråhårighet på stress men också på andra saker, så se till att lyssna på kroppen och kolla upp eventuella förändringar.

Här följer tips på hur du håller dina tänder friska, något som är viktigt för hälsan: