Såhär börjar du leva ett wellnessliv

Det viktigaste inom wellness är det inre välmåendet och minskningen av stress. Många som dagligen tillämpar wellness-tänket lever liv där ett stort fokus vilar på att förebygga fysisk- och psykiskohälsa men för någon som inte är insatt kan detta låta som rent humbug.

Många svenskar vill leva ett liv i harmoni och lycka men få vet hur man ska göra för att komma dit. Den vanligaste misstolkningen av wellness, eller friskvård som man kan säga på svenska, är att det bara är stora företag som hittat på konceptet för att tjäna pengar. Sanningen är dock att wellness-tänket startade redan på 1700-talet men etablerades som begrepp först under 1950-talet. Det centrala inom wellness är att arbeta förebyggande och främja det som gör oss människor att må bra. För att komma i balans och hjälpa fram vårt inre lugn finns en hel del steg att gå.

  1. 8866776-young-woman-is-breaking-a-cigaretteFinn inre ro – livet är för kort för att fokusera på fel saker, så lär dig att ändra de saker du kan och acceptera de saker du inte kan förändra.
  2. Sluta röka – rökare lever kortare och mer stressfyllda liv så fimpa cigaretten med hjälp av Sveriges egen e cigarett för att sakta avvänja kroppen från cigaretternas gifter.
  3. Sluta med ohälsosamma matvanor – ett välkänt faktum är att snabbmat och onyttiga matvanor leder både till fetma och kärlsjukdomar så gör en renande detox och  ät sedan nyttig mat med mer grönt och frukt i din kost.
  4. Låt kroppen vila – i dagens hektiska samhälle är vi alltför stressade och stress är orsak till mycket ont. Till exempel kan många fysiska åkommor bevisligen sammankopplas med stress så som håravfall, sömnproblem och ätstörningar samt allvarligare problem som bland annat högt blodtryck och ångest.
  5. Prioritera ditt välmående – vi glömmer ofta bort oss själva och väljer att främst sätta andra människor i första rummet, speciellt om vi har familj. Men kom ihåg att om du mår dåligt mår även alla andra dåligt!