Slutarökatipset: Välj e-cigg i stället

Det är många rökare som vill sluta med sin vana, men som inte lyckats eller som inte vet vart de sak börja någonstans. Så vad är det bästa slutarökatipset? Att byta ut sin cigarett mot en e-cigarett i stället och trappa ned.

Det bästa sättet att sluta röka på är genom att byta mot en e-cigg på ecocig.se i stället för att ge upp rökandet helt och hållet tvärt uppochned. Men varför då? Sanningen är att du som rökare fortfarande får både får nikotin och rökar-känslan eftersom e-cigg är konstruerade på ett sätt som behåller just känslan av en cigarett. Men vad som är ännu bättre med e-cigg är att man slipper både tjära och de alla andra 4 000 gifterna som en vanlig cigg innehåller, dessutom är e-cigg hela 95 procents mindre skadliga vilket bland annat Metro skriver om.

Därför väljer man e-cigg

Enligt en undersökning som tidningen DH skriver om så är främsta anledningen till varför man väljer att röka e-cigg just för att man vill sluta röka. Detta har man kommit fram till i USA genom att analysera ungas twitterflöden och där är det hela 43 procent som uppger just sluta röka som främsta anledningen, därefter handlar det om sin sociala image och sedan för att dessa e-cigg går att röka inomhus. Men vill man verkligen bli av med sitt cigarettbehov gäller det dock att avvänja sig från nikotin, och det är även möjligt att göra med hjälp av e-ciggen vars vätskor finns i nikotinfria varianter. Däremot kan det vara svårt att bli av med själva rökvanan, men hos Vårdguiden finns en del tips på platser där du kan söka hjälp för även detta – som dessutom ofta är gratis och finns online om du inte känner att du vill träffa en läkare eller ens lämna hemmet.

Kom ihåg att det aldrig är försent att sluta röka och att det går oavsett hur länge du har rökt – det gäller bara att du bestämmer dig för att sluta röka och hittar ett sätt som fungerar för just dig!